Dirckx Vastgoedonderhoud uit Sevenum gecertificeerd

Dirckx Vastgoedonderhoud uit Sevenum heeft als eerste Limburgs lidbedrijf van Koninklijke OnderhoudNL het ERM-keurmerk gekregen voor BRL 4000 “Onderhoud en restauratie monumenten” en URL 4009 “Historisch schilderwerk”.

Alhoewel Dirckx Vastgoedonderhoud al jaren monumentale projecten succesvol uitvoert, heeft eigenaar John Peeters er bewust voor gekozen zich verder te specialiseren.

“Ons erfgoed is kwetsbaar en wij voelen ons natuurlijk extra betrokken bij het erfgoed in onze eigen Limburgse regio zoals kerken, kastelen, molens en boerderijen , waarvan wij er een flink aantal onderhouden waar onze voorouders al aan werkten! Maar er zijn hier in totaal wel meer dan 5.000 rijksmonumenten en bijna evenveel gemeentelijke monumenten. Ook kent onze provincie een schat aan klein erfgoed dat met name voor lokale gemeenschappen een waardevolle betekenis heeft, dit zijn bijvoorbeeld kruisen, kapellen en bakhuisjes. Ze sieren de ‘eigenheid’ van vele steden en daarom werken wij er zo graag aan. Wij zijn daar nu zelfs de enige specialist in Limburg voor”, zo vertelt Peeters tegen het blad Noord-Limburg Business.

Dat het bedrijf trots is op de ERM-certificering is ook op de website duidelijk te zien. De certificering staat groot vermeld. Dirckx Vastgoedonderhoud laat op deze pagina zien welke monumenten het bedrijf in onderhoud heeft.

Ook benieuwd welke bedrijven welke certificaten heeft in Limburg, of andere provincies? Op de website van ERM is een duidelijke kaart te vinden waar alle gecertificeerde bedrijven staan vermeld.


Foto: Dirckx Vastgoedonderhoud

Informatie over
groen erfgoed
Toezicht op
monumenten
Projectaanpak
restauratie
Richtlijnen
verduurzaming
Restauratoren
Register

Stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM)
Bezoekadres: Utrechtseweg 12, Amersfoort. Postadres: Postbus 420, 2800 AK Gouda. Tel: 085 - 486 24 80