Toolkit voor Eigenaren van een Modern Huis

De richtlijnen van ERM zijn een van de bronnen van de Toolkit voor Eigenaren van een Modern Huis. Deze Toolkit biedt gratis te raadplegen online toegankelijke informatie voor eigenaren van architectonisch bijzondere huizen uit de 20-ste eeuw. Huiseigenaren worden geholpen om weloverwogen beslissingen te nemen voor de instandhouding van hun ‘jonge’ erfgoed.

Onderhoud en restauratie
De online Toolkits voor Nederland en de Verenigde Staten, die deze maand live gaan, brengen een bibliotheek met nuttige informatie samen over het conserveren van moderne woonhuizen, die is doorgelicht door internationale experts op het gebied van erfgoed en restauratie. In 2019 startte het Iconic Houses Netwerk een proefproject met het Conserving Modern Architecture Initiative (CMAI) van het Getty Conservation Institute in Los Angeles om een Toolkit voor Noord-Amerika samen te stellen. In 2020 sloot de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed zich bij het initiatief aan en stelde de Toolkit voor Nederland samen.

Het deel onderhoud en restauratie helpt bij de praktische uitdagingen van het onderhouden van de fysieke structuur van een huis, en de materiële zaken die te maken hebben met regelmatig onderhoud en gewetensvolle upgrades of aanpassingen. Het moedigt aan om vooruit te kijken en lange termijnplannen te maken voor het behoud. Het zal de uitdaging onderkennen van de kosten die de zorg voor een historisch huis met zich meebrengt, en de impact die ontwikkelingsdruk en klimaatverandering hebben en (positiever) de groeiende waardering van modern erfgoed. Lees meer en open hier de Toolkits.

Gerelateerd nieuws

Gerelateerd

Informatie over
groen erfgoed
Toezicht op
monumenten
Projectaanpak
restauratie
Richtlijnen
verduurzaming
Restauratoren
Register

Stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM)
Bezoekadres: Utrechtseweg 12, Amersfoort. Postadres: Postbus 420, 2800 AK Gouda. Tel: 085 - 486 24 80